Ако сключим такъв договор между двете фирми, Работодателят по основен ТД трябва ли да пуска на работниците си допълнителни документи за евентуална проверка от ИТ или другата фирма?
Фирмата която ще ползва работниците за известно време е сключила договор за даденият обект в която има клауза да не ползва под изпълнители.А понеже няма да и стигне времето да завърши обекта със своите си хора, иска да ползва други от време на време.И затова не може да се сключи договор между двете фирми.
Не знам какъв е варианта при условие, че те ще ги викат за по няколко часа във времето докато работят по основния си ТД?
Назначени строителни работници по основен ТД на 8 часа във фирма" Х". Фирма "У" иска да ги ползва за извършването на определена работа със съгласието на работодателя по основен ТД. Може ли да им пусне граждански договори за извършване на определената работа? Казаха ми, че ГД в строителството били забранени.  Ситуацията е малко объркана, дано съм успяла да обясня правилно.
Благодаря Ви.Желая Ви спокоен и усмихнат ден!
Имаме работник,който ще трябва от 01.11.2014г.да го освободим.За Януари има 3 раб.дни,Февруари-3 раб.дни,Март-10 раб.дни,всичко друго е неплатен отпуск/общо 195/.Като му приспадна  30 раб.дни и малкото работните дни през трите месеца,които му се зачитат за тр.стаж,на колко дни пл.отпуск има до 31.10.,които да му изплатим за обезщетение?/Аз ги сметнах за 4 дни,но не знам дали не греша/.Вие какво мислите?
1.Каква е полагаемата платена отпуска на служител по основен ТД-на 8 ч.и втори ТД като управител-на 1ч/дневно?
2.А работник,който работи на 2 ТД по 4ч и на двете места каква пл.отпуска му се полага при всеки от работодателите?
Колежката която ги е назначавала е писала -място на работа-адреса на ф-мата.И затова за да нямат някакви проблеми,когато заминават/по длъжност са монтажници дограма/
Трябвали да се пусне заповед,декларации,че са съгласни или на всеки поотделно командировъчно?
Здравейте,моля за малко помощ.
Строителна ф-ма има обект в друг град.
Какви документи са необходими за да работят работниците законно на различно място от посоченото в основният им ТД/срока за завършване на обекта е 3 месеца/?
Благодаря ти много за доказателствения материал.Същото обясних и аз на моят работодател,но той се опита по всякакъв начин да ме обеди,че може би греша.Затова исках и аз да се убедя,защото по едно време започнах и аз да се съмнявам в себе си.Сега ще му разпечатам всичко дано пък вече да е съгласен.
Още веднъж много ти благодаря за бързия и изчерпателен отговор.
Желая ти хубава вечер!
При изплащането на обезщетението по чл.222,ал.3 работникът или служителят трябва да е работил при същия работодател през последните 10 год.от трудовия си стаж,за да му се изплатят 6 брутни заплати.
Това означава ли,че не трябва да има прекъсване през тези 10 год.?
Или може да е работил 5 год.,после отива на борсата за 4 мес.и веднага след това пак се връща при същия работодател за още 9 год.?
И още нещо да попитам:След като си подаде заявление за напускане,защото иска да се пенсионира,а после отново ще го назначаваме на работа,достатъчно ли е един ден да има прекъсване в осигуряването през който ден ще си подаде документите в НОИ и на следващият ден можем ли пак да го назначим?
Може би ще се налага да работи по няколко часа но и  в работното време което съвпада с раб.време по осн.ТД.Ав чл.111 е извън раб.вр.по осн.ТД
Ще нзначаваме работник на работа по основен ТД във фирма ЕТ на длъжност "Общ работник" на 8 часа.Собственикът на ЕТ има и ООД с назначен управител по ТД.Иска и когато има нужда този нов работник да работи и в ООД,но на друга длъжност.Как най- правилно и законно да стане това?Предварително Благодаря
Имаме такъв случай при нас вече втори месец.
1.Прилагаме запорното съобщение.
2.Платежното за преведената сума към ЧСИ.
3.В описа към БТ приспадаме запора на лицето.
Досега не сме имали проблем да ни върнат документите.
Благодаря Ви.Желая Ви спокоен петъчен ден и приятна почивка.
Подавала е Приложение №7.Приложение № 2 с 3-я болничен ли се подава или като свършат 48-те дни?
Благодаря ти за бързия отговор.А майката трябва ли да подава молба или заявление до работодателя?
От 14,10,2013 майка ще ни донесе 1 болничен-45 дни преди раждане.
Какви декларации и в какви срокове ще трябва да подаваме като работодател докато е в болнични и после в майчинство.А майката ще подава ли при нас някакви молби или заявления?
Предварително Ви благодаря!
Много ти благодаря.Желая ти успешен и спокоен следобед.